Stamrecht Besloten Vennootschap

Vanaf 1 januari 2014 is het niet meer mogelijk om een stamrecht bv op te
richten. Indien je op dit moment een stamrecht bv hebt, is er de mogelijkheid om de pensioenverplichting met een fors voordeel in één keer aan jezelf uit te keren. Eenvoudig gezegd komt deze eenmalige mogelijkheid erop neer dat slechts 80% van de uitkering wordt belast. Dit is lang niet altijd voor iedereen even gunstig. Of het in jouw geval gunstig is, hangt af van de beschikbaarheid van het pensioengeld, je leeftijd, de plannen die je hebt met de stamrecht bv en talloze andere factoren.

Indien je er voor kiest om de stamrecht bv aan te houden, heb je nog steeds alle voordelen die daarbij horen. Je kunt onder voorwaarden op de momenten dat het nodig is geld aan jezelf uitkeren, je kunt de bv aanwenden om je bestaande of nieuw op te starten onderneming te faciliteren, maar het is ook mogelijk om je eigen hypotheek geheel of gedeeltelijk over te nemen of een vakantiehuisje te exploiteren.

Afhankelijk of je veel of weinig activiteiten binnen de bv hebt, kunnen we een aantrekkelijk aanbod doen voor de administratie en het bijbehorende advies. Als de bv vrijwel ‘slaapt’, hoeft de administratie niet duur te zijn.

Als je geïnteresseerd bent in wat wij voor je kunnen betekenen, bel dan nu voor een afspraak of stuur een email. Via de button “Bel mij terug” kun je ook vragen of wij je terugbellen.

Stamrecht Besloten Vennootschap

Heb je een eigen bedrijf of wil
je er één starten?
Administratiekantoor
Punctueel helpt je bij jouw
financiële administratie,
wensen en vragen.