Nepmails en vervalste bekeuringen

Nepmails en vervalste bekeuringen

Het CJIB wil u waarschuwen voor vervalste verkeersboetes en nepmails. We blijven hier meldingen over ontvangen. De meeste komen uit Nederland en een enkele uit het buitenland. Hebt u een verkeersboete ontvangen en twijfelt u aan de echtheid, controleer dan in ieder geval het rekeningnummer van het CJIB.

Wat kunt u doen?
Veel mensen ontvangen wel eens een verkeersboete. Veruit de meerderheid betaalt onmiddellijk. Van die wetenschap maken fraudeurs gebruik. Ze versturen uit naam van het CJIB vervalste bekeuringen en nepmails en zetten u onder druk om de boete zo snel mogelijk te betalen.

Fraudeurs maken daarbij vaak gebruik van betaalmethoden, die het CJIB niet aanbiedt, zoals het betalen via een zogeheten voucher. Of ze vragen u geld over te maken naar een rekeningnummer, dat niet van het CJIB is. Trap er niet in!

Wat kunt u doen:

  • Maak alleen geld over naar het rekeningnummer van het CJIB.
  • Klik niet op de links in de verdachte mail en open geen bijlage(n).
  • Controleer goed aan wie u persoonlijke gegevens mailt.
  • Zorg dat het antivirusprogramma en de firewall van uw computer actueel zijn.
  • Meld vermoede fraude altijd bij de Fraudehelpdesk.

Wat doen wij?
Het CJIB doet altijd aangifte bij de politie van internetfraude.

Ontvangen we een betaling die het CJIB niet kan verwerken, bijvoorbeeld omdat er geen boete openstaat, dan storten we het bedrag terug.

Zie ook

Voorbeelden nepmails
Opnieuw valse boete CJIB (fraudehelpdesk.nl)

Basiscursus Inkomstenbelasting

Van € 225,00 voor € 79,00    schrijf je hier in

Basiscursus Inkomstenbelasting: een investering voor het leven!

belastingdienst[1]De meeste Nederlanders begrijpen zeer weinig van de jaarlijks in te vullen belastingaangifte. Administratiekantoor Punctueel maakt het leuker en makkelijker!

Met maximaal 11 cursisten wordt op een informele manier intensief met de inkomstenbelastingstof gewerkt.Na het volgen van deze cursus ben je in staat om alle vragen met betrekking tot de aangifte te beantwoorden. Je hoeft nooit meer bang te zijn voor de blauwe enveloppen. Je weet nu wat je kunt verwachten en je krijgt grip op de vele aftrekposten en heffingskortingen. Bovendien krijg je een uitgebreid handboek mee om thuis rustig na te lezen.

De Basiscursus Inkomstenbelasting wordt woensdag gegeven van 19.00 tot 21.30 uur in De Zilk.

Uitstel: Aangifte voor 1 mei 2015 indienen

Anders dan voorgaande jaren, moet de aangifte nu voor 1 mei 2015 in plaats van voor 1 april binnen zijn. Ook is dit jaar voor meer mensen de belastingaangifte door de Belastingdienst voor een groot deel vooraf ingevuld.

Peter Pleijsant, fiscalist bij ABN Amro, waarschuwt dat uitstel niet altijd voordelig is. Vooral als u nog inkomstenbelasting moet betalen. Lees verder

Wegafsluitingen in maart 2015

N207 en N208: afsluitingen in maart

Op de N207 en N208 vinden in maart meerdere afsluitingen plaats. Het betreft de N207/Leimuiderweg in Nieuw-Vennep en Hillegom én de N208/Heereweg/Westelijke Randweg in Lisse en Hillegom. De provincies Zuid-Holland en Noord-Holland voeren in die periode werkzaamheden uit. Hulpdiensten en bussen kunnen gebruikmaken van de weg. Het overige verkeer wordt omgeleid via borden.

De N207 richting Nieuw-Vennep
Weekendafsluitingen in maart

De N207/Leimuiderweg tussen de N205/Drie Merenweg (Nieuw-Vennep) en de N208/Leidsestraat (Hillegom) én de rijbaan op de N208 vanuit Lisse naar Hillegom zijn afgesloten van:

  •  Vrijdag 6 maart 2015 21.00 uur tot maandag 9 maart 2015 05.00 uur.
  •  Vrijdag 13 maart 2015 21.00 uur tot maandag 16 maart 2015 05.00 uur.

Tijdens beide weekendafsluitingen kan het verkeer wel gebruikmaken van de rijbaan op de N208 vanuit Hillegom naar Lisse.